Angsttandarts Zeist

Tandartsangst is een wijd verbreid en diepgeworteld fenomeen. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo’n 12% van de bevolking moet zelfs als zeer tot extreem angstig worden beschouwd en 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de behandeling dat zij niet meer durven te gaan. Gelukkig lijkt de angst bij de Nederlandse kinderen minder groot te zijn. Onderzoek laat zien dat ongeveer 15% bang is voor een behandeling en dat 6% extreme angst vertoont. Gelukkig voor deze mensen en de rest van Nederland bestaat er de angsttandarts in Zeist. Tandartspraktijk de Clomp is een bloeiende praktijk in Zeist waar ruime aandacht is voor iedereen die de tandarts (een beetje) eng vindt.

Ontspannen bij Tandartspraktijk de Clomp

Als mensen het tandartsbezoek uitstellen kan het niet anders dan dat mensen problemen krijgen aan tanden, kiezen en het tandvlees. De oorzaken van deze angst kunnen heel verschillend zijn en zijn meestal terug te voeren naar de jeugd.

Als u bijzonder gespannen bent voor of tijdens een behandeling, kan de tandarts u een mengsel van zuurstof en lachgas toedienen. Dit gebeurt via een neusmasker dat u draagt tijdens de behandeling. Het mengsel heeft een geruststellende en kalmerende (sederende) werking. Daarom heet deze methode ook wel lachgassedatie. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich licht en ontspannen. Lachgassedatie is een veilige manier om rustig te worden. Het is daarom zelfs geschikt voor angstige kinderen.

Tandartspraktijk in Zeist voor alle behandelingen

U kunt bij ons terecht voor algemene tandheelkunde

De ruime vakkennis binnen onze praktijk zorgt dat u bij ons ook terecht kunt voor veel meer dan de reguliere tandartsbehandelingen. Zo kunt u ook bij terecht voor:

  • Beugels voor volwassenen en kinderen
  • Esthetische tandheelkunde: facing en bleken
  • Implantaten en protheses op implantaten
  • Behandelingen van angstige kinderen en volwassenen met lachgas

 

Angsttandartspraktijk in Zeist

Onze tandartspraktijk is een geliefd adres voor kinderen en angstige personen. Sinds kort werken we met lachgas, dat zorgt ervoor dat mensen zich gemakkelijker kunnen ontspannen tijdens een behandeling. U bent zeer welkom als patiënt bij Tandartspraktijk de Clomp, ook wel de gespecialiseerde angsttandarts in Zeist. Neem contact met ons op via onderstaande buttons en wij nemen binnen een werkdag contact met u op om uw afspraak of inschrijving te bevestigen.

Inschrijven nieuwe klant Maak nu een afspraak Direct bellen