Facings in Utrecht

Bent u op zoek naar een goede tandarts voor het toepassen van een facing? Voor uw facings in Utrecht kunt u terecht bij Tandartspraktijk de Clomp. Facings zijn een onderdeel van esthetische tandheelkunde, dat wil zeggen cosmetische ingrepen aan uw gebit, zodat uw tanden er mooier uitzien. Het is luxe behandeling die Tandartspraktijk de Clomp gemakkelijk voor u kan uitvoeren door de vele kennis en kunde die wij in huis hebben. Maak dus gerust een afspraak bij ons voor uw facings nabij Utrecht.

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje van composiet of porselein die permanent op je tand wordt gezet. Hiermee kan jouw gebit er op een vrij eenvoudige en snelle manier weer fantastisch uitzien. Facings – ook wel veneers genoemd – kunnen elke oneffenheid gemakkelijk oplossen. Van scheve tanden en spleetjes, tot verkleuringen en afgebroken hoekjes: je ziet er helemaal niks meer van. Over het algemeen gaat een facing jarenlang mee, maar er is wel een verschil tussen composiet en porselein. De porseleinen variant gaat langer mee dan een schildje van composiet en is iets duurder. Met porseleinen facings kun je in principe je hele leven lang rondlopen, bovendien blijven ze er altijd goed uitzien, want er treedt amper verkleuring op.

De facing behandeling

Voor de behandeling en het plaatsen van de facings gaan we een aantal stappen met u door:

  • 1. Kleur vaststellen
  • 2. Tanden afslijpen
  • 3. Facings vormen
  • 4. Vastzetten

Tijdens de eerste behandeling wordt de kleur van je nieuwe facings vastgesteld. Een van onze tandartsen bepaalt de juiste kleur, natuurlijk altijd in goed overleg met u. Voor stap 2 gaan we glazuur van uw eigen tand(en) slijpen, omdat er ruimte moet komen voor de facings. Bij stap 3 maken we een afdruk van het gebit om ervoor te zorgen dat facings perfect zullen passen als we ze gaan vastzetten. De afdruk wordt gemaakt middels een gipsafdruk. Het vastzetten van alle facings gebeurt in een volgende afspraak, omdat ze niet direct klaar zijn. Voor het vastzetten behandelen we uw tanden eerst voor met een zuur en daarna komt hier nog hechtlaag overheen. Over de hechtlaag zetten we uw facings.

Wij zorgen ervoor dat de facings die we plaatsen net zo natuurlijk voelen als een eigen gebit. Je moet er soms in het begin alleen een beetje aan wennen, omdat de vorm van uw tanden bijvoorbeeld veranderd is. Maar na een paar dagen voelt u hier niets meer van.

Facings laten plaatsen

Wilt u facings in Utrecht plaatsen bij Tandartspraktijk de Comp? Maak dan direct een afspraak via onderstaande button(s) of vul het contactformulier in als u vragen heeft over onze facing behandeling. U kunt ons ook telefonisch bereiken op (030) 695 74 30.

Inschrijven nieuwe klant Maak nu een afspraak Direct bellen