Ontspannen met lachgassedatie

Twintig procent van alle mensen is bang voor de tandarts. Vanwege deze angst zijn er mensen die jarenlang niet bij een tandarts komen, met alle gevolgen van dien. Tandartspraktijk de Clomp beschikt over een mogelijkheid die u wel laat ontspannen in de tandartsstoel.

Ontspannen bij de tandarts met lachgassedatie

Als u bijzonder gespannen bent voor of tijdens een behandeling, kan de tandarts u een mengsel van zuurstof en lachgas toedienen. Dit gebeurt via een neusmasker dat u draagt tijdens de behandeling. Het mengsel heeft een geruststellende en kalmerende (sederende) werking. Daarom heet deze methode ook wel lachgassedatie. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich licht en ontspannen.

Voor wie?

Lachgassedatie is een veilige manier om rustig te worden. Het is daarom zelfs geschikt voor angstige kinderen. Verder is deze methode geschikt voor volwassen voor wie tandkundige behandeling (tijdelijk) een te grote belasting vormt. Lachgassedatie kan bijvoorbeeld helpen om kokhalsneigingen te verminderen. Ook mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen in sommige gevalleen baat hebben bij deze manier van ontspannen.

De behandeling

Van tevoren bespreekt de tandarts precies met u wat er tijdens een behandeling met lachgas gebeurt. Ook zal hij vragen naar uw gezondheid en medicijngebruik. Het advies is om vooraf aan de behandeling niet teveel te eten. Nuchter blijven hoeft niet; een licht ontbijt of lunch is prima.

Meer weten? U kunt ons altijd even bellen op (030) 695 74 30.

Bij Tandartspraktijk de Clomp kunt u terecht voor algemene tandheelkunde voor volwassenen en kinderen. Daarnaast zijn er vele andere behandelingen mogelijk.

Inschrijven nieuwe klant Maak nu een afspraak Direct bellen