Tandartspraktijk De Clomp | Kunstgebit en gebitsprotheses

Kunstgebit

Kunstgebitten, ofwel gebitsprotheses, zijn de normaalste zaak van de wereld. Door de betere kwaliteit van mondzorg is een kunstgebit minder vaak nodig dan voorheen, maar nog steeds is het een behandeling die we vaak uitvoeren. Slechte tanden kunnen nu immers in het DNA zitten en ongelukken komen nog steeds voor. Tandartspraktijk De Clomp is uniek is persoonlijke aandacht. Ons team met tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistenten snapt als geen ander dat een kunstgebit een hele stap voor u is. Daarom zijn we transparant in wat we doen en leggen we u duidelijk uit wat eventuele vervolgstappen zijn. 

 Schrijf u in bij Tandartspraktijk De Clomp 

Wanneer een kunstgebit?

Een kunstgebit is een vervanging van uw gehele gebit. Daarom is een kunstgebit alleen een optie als een groot deel van uw gebit in slechte toestand is of als u veel tanden mist. Als er slechts een gedeelte van uw gebit in slechte toestand is, adviseren we vaak een behandeling voor een brug of implantaat. Als u samen met de tandarts besluit dat een kunstgebit de beste oplossing is, zullen we uw (overige) eigen tanden trekken en met een geavanceerd apparaat uw gebit opmeten voor een kunstgebit.

 

Traject kunstgebit

Het is belangrijk dat uw kunstgebit goed zit. Daarom is het voortraject belangrijk. We werken met geavanceerde apparatuur om uw gebit zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Hier kijken we goed naar uw onder- en bovenkaak en de beet die u gewend bent. Aan de hand van het model dat hieruit volgt, zal een zogenoemde ‘pasprothese’ vervaardigd worden. Deze prothese draagt u enkele dagen om te kijken of uw kunstgebit goed zit en wat er mogelijk verbeterd kan worden. Bent u tevreden? Dan zetten we de pasprothese om in een perfect afgewerkt kunstgebit.

Wennen aan een kunstgebit

Een kunstgebit is altijd even wennen, maar bij De Clomp doen we er alles aan om uw kunstgebit zo vertrouwd mogelijk te laten voelen. In de beginperiode begeleiden wij u ook met tips zodat u snel kunt wennen. Veelvoorkomende veranderingen zijn: uw gezicht kunt er voller uitzien, u kunt in het begin wat slissen en eten kan onwennig aanvoelen. Deze zaken wennen vaak vanzelf. Heeft u toch veel pijn? Neem dan contact met ons op.

Waarom Tandartspraktijk De Clomp?

  • Persoonlijke aandacht
  • Moderne apparatuur 
  • Meerdere tandartsen en vaak kortere wachttijden

Inschrijven bij Tandartspraktijk De Clomp

U bent van harte welkom bij tandartspraktijk De Clomp. U kunt zich inschrijven via ons  digitale inschrijfformulier. We vragen u uw vorige tandarts in te lichten. Wij lichten vervolgens uw zorgverzekeraar in en zetten u in ons klantenbestand. Heeft u toch liever iemand aan de lijn? Dan kunt u contact opnemen via 0255-512219.

 

Schrijf u in bij Tandartspraktijk De Clomp