De Clomp | Mondhygiënist Zeist
Uw gebit in goede handen
Tandarts in Zeist

Mondhygiënist Zeist

Zowel thuis als bij de tandarts is goede mondzorg essentieel voor een gezond gebit. Door uw gebit schoon te houden, voorkomt u vervelende klachten en behandelingen. Bij De Clomp staat ons team aan mondhygiënisten voor u klaar. U kunt immers beter voorkomen dan genezen. Onze mondhygiënisten reinigen uitvoerig uw gebit, verwijderen tandplak en polijsten uw tanden. Op die manier heeft u een fris en gezond gebit.

 

Neem contact op met De Clomp Tandartsen

 

Wat doet een mondhygiënist?

Welke wensen heeft u voor uw afspraak met de mondhygiënist? Komt u uit eigen initiatief of heeft u een verwijzing? Een extra reiniging kan een goed idee zijn om probleem in uw gebit te voorkomen. Maar u bent ook van harte welkom om bijvoorbeeld uw tanden te laten bleken. Een reguliere afspraak bij de mondhygiënist bestaat uit het verwijderen van tandplak, tandsteen en tandaanslag. Heeft u aanvullende wensen? Vraag dan tijdens het maken van uw afspraken wat er mogelijk is. 

 

De mondhygiënisten van De Clomp

  • Maken uw gebit schoon en verwijderen tandsteen, tandplak en aanslag
  • Polijsten vervolgens uw tanden
  • Kunnen een fluoridebehandeling geven tegen gaatjes
  • Controleren de conditie van uw gebit
  • In sommige gevallen maken zij foto’s of vullen zij gaatjes in samenspraak met de tandarts.

 

Tandarts of mondhygiënist

Wat is het verschil tussen een afspraak met de mondhygiënist en een controle bij de tandarts? Tijdens de periodieke controle bij de tandarts ligt de focus op de ontwikkeling van uw gebit. Aan de hand van foto’s en de bevindingen van de tandarts bepalen we of uw gebit gezond is of dat er (preventief) een behandeling nodig is. De tandarts focust zich dus op het restaureren van uw gebit. Onze mondhygiënisten houden zich vooral bezig met het schoonmaken van uw gebit en het verwijderen van tandplak, tandsteen en tandaanslag. Ook kunnen zij u advies geven over het bleken van tanden. 

 

Persoonlijke aanpak en maatwerk advies

Bij De Clomp staan we bekend om onze persoonlijke aanpak. We vinden het belangrijk om uw dossier in te lezen voor uw consult, zodat we weten welke geschiedenis uw gebit heeft. Zo geven we advies op maat. Daarnaast plannen wij u altijd bij dezelfde tandarts in. Zo zijn we een vertrouwd gezicht in omgeving Zeist en een plek waar u zonder spanningen heen gaat.

 

mondhygienist_zeist

 

Schrijf u in bij De Clomp