Tandartsenpraktijk De Clomp | Professioneel tanden bleken
Uw gebit in goede handen
Tandarts in Zeist

Tanden bleken

Tandartsenpraktijk De Clomp doet alles voor een gezond en stralend gebit. Dit vraagt om goede mondverzorging en periode controles. Maar ondanks goede mondverzorging, kunnen je tanden alsnog verbleken. Daarom bieden we naast periodieke controles ook andere behandelingen aan, zoals het bleken van tanden. Ons ervaren team adviseert u hoe u uw het tanden het best kunt bleken. Aan de hand van een maatwerk bitje kunt u thuis uw tanden bleken. U bent van harte welkom in onze praktijk!

Onze behandelingen

Waarom tanden bleken?

De mondzorg van tegenwoordig is al van hoge kwaliteit, dus tanden bleken is een aanvulling op het reguliere gebitsonderhoud. Verkleurde tanden blijven namelijk nog steeds bestaan. DNA speelt hier een belangirjke rol in. Vergelijk het bijvoorbeeld met haarkleur. Ook daar kunt u weinig aan doen, waardoor mensen hun haren verven. Naarmate u ouder wordt, verkleuren ook uw tanden. Dat komt de dentine: zacht tandbaan onder uw tandglazuur. Verkleuren van tanden is een heel normaal proces en komt bij veel mensen voor. Om dit te verhelpen, raden wij u aan met een mondzorgprofessionals te praten. Onze experts leggen u het traject duidelijk uit en geven u advies. Klinische studies hebben aangetoond dat de materialen die wij gebruiken voor het bleken van tanden volledig veilig zijn voor uw mondgezondheid. Onze behandeling is goed voor zowel uw tanden als uw tandvlees.

Tanden laten bleken

De verkleuring van je tand gebeurt binnen in je tand. Tandpasta’s of crèmes voor witte tanden zijn daarom ook zelden effectief. Effectiever is het om bij onze mondzorgprofessionals een afspraak in te plannen om te kijken naar de mogelijkheden. Zo kunnen we een op maat gemaakt bitje voor uw maken waarmee u thuis uw tanden kunt bleken. U kunt op die manier zelf bepalen wanneer u wilt stoppen met het bleken van uw tanden. Uw vullingen, bruggen en kronen zullen niet mee verkleuren bij het bleken van uw tanden. Daarom raden wij vaak aan om niet te veel uw tanden te verbleken. Het is ook mogelijk om bestaande vullingen, bruggen en kronen te laten vervangen wanneer u het verschil met uw gebleekte tanden te groot vindt.

Procedure tanden bleken

U kunt bij ons in de praktijk terecht voor advies over het bleken van uw tanden en het maken van een maatwerk bitje. De procedure voor het tanden bleken is als volgt:

  1. In onze eerste afspraak zullen we nagaan waarom u uw tanden wilt laten bleken. Als u akkoord bent, maken we een afdruk van uw gebit voor een bitje.
  2. Na een paar dagen zijn de gemaakte bitjes klaar voor gebruik. Tijdens een tweede afspraak polijsten wij uw gebit en leggen wij u uit hoe u de bitjes op de juiste manier gebruikt.
  3. Vervolgens vragen u de bitjes met gel een aantal nachten te dragen. In de nacht is het makkelijkst voor de meeste mensen. Als dit voor slaapproblemen zorgt, kunt u het bitje ook 2 tot 4 uur overdag dragen.
  4. Bent u tevreden? Dan kunt u stoppen wanneer uw wilt. U krijgt van ons fluoride mee die u eenmalig kan gebruiken als u klaar bent met het afronden van de bleeksessie.

De behandeling vraagt om zorgvuldig gebruik van voedingsmiddelen. Koffie, zwarte thee, rode wijn, rode kool en cola raden wij dan ook af tijdens deze behandeling. Ook raden we roken af als u uw tanden wilt verbleken en wit wilt houden.

Tanden bleken bij De Clomp

Van harte welkom bij tandartsenpraktijk De Clomp in Zeist. Wij adviseren u graag over tanden bleken, maar ook voor andere zaken kunt u bij ons terecht. Hiervoor vragen wij u zich in te schrijven. Voor meer informatie over het bleken van tanden kunt u contact opnemen met 030-6957430.

Inschrijven bij Tandartspraktijk De Clomp