Wortelkanaalbehandeling | Tandartspraktijk De Clomp
Header afbeelding

Wortelkanaalbehandeling De Clomp Zeist

Een wortelkanaalbehandeling, wat is dat nu precies? En hoe kun je je hierop voorbereiden? Een wortelkanaalbehandeling kan een belangrijke ingreep zijn. Je voorkomt hier namelijk mee dat je gebit ontstoken raakt of dat er tanden of kiezen uitvallen. Wees er dus op tijd bij en voorkom dat u een brug of implantaat nodig hebt. Zo voorkomt u dat een (groot) deel van uw gebit ontstoken raakt. Trek aan de bel als u ernstige pijn hebt bij warme en koude dranken, als kauwen pijnlijk is en als u een kloppend gevoel in uw gebit heeft. Is er spoed? Neem dan direct contact op via 030–6957430.

Symptomen wortelkanaalbehandeling:

  • Kauwen is pijnlijk
  • Koude en warmte dranken geven steken
  • Er zit een kloppend gevoel in uw gebit
  • Soms is er een zwelling zichtbaar of heeft u koorts

Heeft u last van bovenstaande symptomen? Trek dan meteen aan de bel en neem contact met ons op. Zo voorkomt u dat andere delen van uw gebit ontstoken raken. Natuurlijk zijn er ook andere oorzaken, maar bij De Clomp zeggen we: liever voorkomen dan genezen.

Wortelkanaalontsteking

Een ontsteking in en rondom uw wortelkanaal noemen we een wortelkanaalontsteking. Net als bij andere ontstekingen zijn bacteriën hier de boosdoeners. Deze bacteriën zijn doorgedrongen in uw weefsel waardoor uw weefsel ontstoken raakt. Normaliter houden uw tanden deze bacteriën tegen. U heeft dus waarschijnlijk een gaatje in uw gebit of uw tand is beschadigd. De tandarts zal de ontsteking moeten verwijderen. Ook gaan we op zoek naar de oorzaak van deze ontsteking zodat u in de toekomst niet opnieuw een ontsteking krijgt in uw gebit. Dit doen we vaak aan de hand van een foto.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Zodra de tandarts vaststelt dat u een wortelkanaalbehandeling nodig hebt, bereiden wij u goed voor. We vinden het belangrijk dat u weet wat u te wachten staat. Het is belangrijk dat we snel een afspraak inplannen zodat de ontsteking zich niet uitbreidt. Vaak is één behandeling voldoende. 

Tijdens de afspraak voor de wortelkanaalbehandeling stellen we u eerst gerust. Met onze moderne apparatuur en ervaren tandartsen is een wortelkanaalbehandeling snel achter de rug. Nadat we u plaatselijk verdoofd hebben, boren we een klein gaatje in uw tand om bij de ontsteking te kunnen komen. Via dit gaatje verwijderen we de ontsteking en spuiten we desinfecterende vloeistof. Op die manier kan de ontsteking omliggende tanden niet schaden. De klus is nu geklaard. We vullen het gaatje in uw tand met een vulling. Ook behandelen we de beschadigde tand waar de bacterie door naar binnen is gedrongen.

Herstel wortelkanaalbehandeling

Na de behandeling heeft u een verdoofde mond. U heeft daardoor weinig pijn en u kunt prima werken of autorijden. We raden u wel af om veel te eten of drinken. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u weer eten en drinken. Na enkele dagen zullen uw klachten volledig verdwenen zijn. Afhankelijk van de complexiteit van de behandeling, nodigen we u uit voor een controle. Vaak concluderen we dat de behandeling succesvol is en dat uw klachten verdwenen zijn.

Persoonlijk en professioneel 

Tandartspraktijk De Clomp vindt persoonlijke aandacht belangrijk. Onze ervaren tandartsen leggen u uit wat zij doen en wat daar de reden voor is. Heeft u vragen? Stel ze gerust. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 030–6957430.

wortelkanaalbehandeling